Hvordan vælger man den rette tatovør?

Hvor starter man når man vil have en tatovering

Når man får ideen til en tatovering om det er den første eller nr. 30, så vil de fleste normalt åbne Google og søge efter det motiv de tænker på.

Det man “burde” søge efter, er den stilart ens tatovering skal laves i og dernæst om der er nogen, i ens område som er dygtige til netop den stil.

Tit sker der desværre det, at når folk skal have deres første tatovering, så vælger de bare den første og den bedste, fordi de ikke rigtig har et ordentligt overblik, over hvad de skal lede efter. 

Det er igen noget jeg godt kunne tænke mig at hjælpe lidt med, så man ikke ender med en permanent tatovering, som man ikke er tilfreds med.

  1. Vælg dit motiv og ide.
  2. Søg på motiv+tattoo på google.
  3. Find den stilart som passer dig bedst (tænk lidt frem af, måske skal bygges videre engang).
  4. Søg efter tatovører i dit område (evt. denne side) og tjek deres billeder ud og kig efter din valgte stil.
  5. Tjek deres Instagram, Facebook, Hjemmeside og kig efter dårlige anmeldelser, så du har sikret dig, at stedet er okay og du føler dig tryg.
  6. Sidst men ikke mindst, kontakt shoppen og tag en snak med den tatovør, som du har bestemt dig for.

 

At vælge den rigtige tatovør, kan være en vigtig beslutning, da det kan have en stor indflydelse, på kvaliteten og resultatet af tatoveringen.

Stilart

Undersøg tatovørens stilart og specialisering, da dette kan afgøre, om deres arbejde passer til dine ønsker og præferencer.

Mange tatovører har specialiseret sig i bestemte stilarter, såsom traditionel, neotraditionel, japansk, realistisk osv. Sørg for at undersøge tatovørens arbejde og sørg for at det passer til det du ønsker.

 

Erfaring

Hvordan er tatovørens erfaring og kvalifikationer. En erfaren tatovør vil have en god forståelse for teknikker, hygiejne og sikkerhed, samt være i stand til at rådgive om de bedste metoder til at opnå det ønskede resultat.

Det er også en god idé at undersøge om tatovøren har certifikater eller uddannelser i tatovering.

 

Hygiejne

Undersøg tatovørens hygiejnepraksis. Tag et kig på Trustpilot eller Facebook / Google anmeldelser. Hvis du tager derind forbi, så læg mærke til, hvordan de håndterer sterilisering af udstyr og behandlingsområdet.

Tatovøren bør bruge engangs-nåle og sterile engangs-handsker, og bør have et godt system for at sikre rengøring og sterilisering af arbejdsområdet.

Det skal siges, at det i Danmark, er lovpligtigt at have været på hygiejnekursus, hvis man driver en tatovør.

 

Sikkerhed

Det er vigtigt at undersøge tatovørens sikkerhedspraksis, herunder hvordan de håndterer anæstesi og smertebehandling.

Tatovøren bør have et godt system for at sikre, at klienten er i stand til at håndtere smerte og eventuelle bivirkninger. Det er også vigtigt at tatovøren følger alle relevante love og regulativer vedrørende sikkerhed.

 

Efterbehandling

Det er vigtigt at undersøge tatovørens anbefalinger og praksis for efterbehandling, herunder hvordan man tager sig af tatoveringen efter behandlingen og hvor ofte man skal komme tilbage til kontrolbesøg. Det er også vigtigt at tatovøren giver klienten detaljerede instruktioner og vejledning til efterbehandling.

 

Motiv

Det er vigtigt at undersøge tatovørens erfaring og evne i at skræddersy og designe det ønskede motiv. Det er også vigtigt at tatovøren kan give råd og vejledning om placering og størrelse af tatoveringen for at opnå det bedste resultat.

 

Det er vigtigt at undersøge og sammenligne flere tatovører for at finde den bedste match for dine ønsker og præferencer.

Det er også vigtigt at tage tid til at tænke over dit motiv og at have realistiske forventninger til tatoveringsresultatet. Det er også vigtigt at tage sig tid til at undersøge og forstå alle relevante love og regulativer omkring tatovering i dit område.