Tattoo Ole

Navn: Tattoo Ole

Adresse: Nyhavn 17, 1051, København K

Telefon: 26778440

CVR: 37776610

Hjemmeside: www.tattooole.com

E-mail: tattoo-olefo@hotmail.com​​

Tattoo Ole i Nyhavn er en af verdens ældste eksisterende tattoo-butikker. Det er en af de få autentiske steder, der stadig er tilbage i det gamle Nyhavn, og butikken er vurderet højt af Københavns Museum for dens bevaringsværdi.

Når man besøger Tattoo Ole i København, bliver man en del af en broget skare af hårdføre sømænd, festglade kvinder, nervøse letmatroser og endda en enkelt konge. Nyhavn 17 har en lang historie inden for tatoveringskunsten og dansk kultur. Den danske Kong Frederik IX fik lavet flere tatoveringer her, og det er derfor, man kan se teksten “Kongens tatovør – kongen af tatoveringer” på døren.

Butikken på Nyhavn 17 har gennem tiderne været vært for alle typer af mennesker. I gamle dage var Nyhavn den hårde del af København fyldt med sømænd, prostituerede og kriminelle. Butikken blev besøgt af besætningsmedlemmer fra forskellige skoleskibe og kongeskibe, der ønskede at få tatoveret minder fra deres rejser.

Det vides, at der i 1884 blev tatoveret i kælderlokalerne af tatovøren Gustav Bechmann. På det tidspunkt var der en lille tobaksbutik, som rummede et lille bord til tatoveringer i et hjørne. Historierne fortæller, at Gustav, og måske andre før ham, også tatoverede langt før dette tidspunkt i de små lokaler, og at det samme skete oppe i baren på Nyhavn 17.

Vi tilbyder walk-ins, så man er velkommen til at besøge vores tattoo-butik i dag og blive en del af historien. Man kan også ringe og få et tilbud fra en erfaren tatovør.